Sep, 2017
Apr, 2017
Feb, 2017

Dec, 2016
Nov, 2016
May, 2016
Apr, 2016
Mar, 2016
Feb, 2016
Jan, 2016

Dec, 2015
Nov, 2015
Oct, 2015
Sep, 2015
Aug, 2015
Apr, 2015
Mar, 2015
Feb, 2015
Jan, 2015

Dec, 2014
Nov, 2014
Oct, 2014
Sep, 2014
Aug, 2014
Jul, 2014
Jun, 2014
May, 2014
Apr, 2014
Mar, 2014
Feb, 2014
Jan, 2014

Dec, 2013
Nov, 2013
Oct, 2013
Sep, 2013
Aug, 2013
Jul, 2013
Jun, 2013
May, 2013
Apr, 2013
Mar, 2013
Feb, 2013
Jan, 2013

Dec, 2012
Nov, 2012
Oct, 2012
Sep, 2012
Aug, 2012
Jul, 2012
Jun, 2012
May, 2012
Apr, 2012
Mar, 2012
Feb, 2012
Jan, 2012

Dec, 2011
Nov, 2011
Oct, 2011
Sep, 2011
Aug, 2011
Jul, 2011
Jun, 2011
May, 2011
Apr, 2011
Mar, 2011
Feb, 2011
Jan, 2011

Dec, 2010
Nov, 2010
Oct, 2010
Sep, 2010
Aug, 2010
Jul, 2010
Jun, 2010
May, 2010
Apr, 2010
Mar, 2010
Feb, 2010
Jan, 2010

Dec, 2009
Aug, 2009
Jul, 2009
Jun, 2009
Nomnon FIS?
Jag har två ggr försökt mig på att göra vegetariska biffar den senaste veckan. Första gången med bra resultat, andra gången med ännu bättre resultat. Det finns EN sorts falafelmix att få tag på i Järfälla(vad jag har hittat) och just denna sorten smakar verkligen pyton! :( Så jag fick ta saken i egna händer istället!



Så nu ska jag leka husmor och berätta hur jag gjort mina goa små biffar. Varning för okontrollerat fisande.

1 pkt färdigkokta kikärtor
1 gul lök
4 dl röda linser
3 ägg
vitlök efter behag
ett par skedar vetemjöl
kryddor efter behag

Jag har tyvärr ingen matberedare eller bra mixer så jag fick själv mosa kikärtorna med ett glas i en bunke. Det går alldeles utmärkt så länge glaset är platt undertill och bunken är tillräckligt stor. Jag kan annars tänka mig att mortel går väldigt bra.

linserna kokade jag upp under omrörning tills de fick lagom konsistens efter ca 10 min sedan hälde jag av det vatten som gick och blandade ihop dem med kikärtorna och resten av ingredienserna. Löken rev jag med rivjärnet, det går fortare än att finhacka. Annars kan du be någon annan göra det åt dig, det är ännu bättre och du slipper eventuella tårar(löksaften aj aj aj) ;)

När smeten är färdig är det bara att klicka i pannan och steka. Jag friterade mina i olja det gick superduper, vet inte hur det funkar att steka i vanligt smör dock.

Jag kanske ska förvarna om att detta blir en jättesmet! Jag hade själv ingen aning om att linserna skulle svälla så pass mycket. Men det går relativt fort och det är bara att frysa in de biffar som inte går åt. Vi åt sallad till och kall sås bestående av gräddfil, pressad vitlök, citronsaft(citronextrakt går lika bra) och lite kryddor. Tex grillkrydda.
Till frukost har jag keso och nötter till också. Mumsigt:)

Upplagd 2012-02-07
äldre inlägg
senare inlägg


1 kommentarer!
2012-02-07annika
Magen vänjer sig vid sådan mat så småningom och fis-effekter utebliver. Jag har levt på grönsakssoppa och linsgryta i typ ett halvår, så jag vet ;)

Lämna en kommentar! :)
Namn:

E-post: (frivilligt, kommer ej synas)

Kommentar:

Skriv följande nummer i fältet nedan: 5519 (spamskydd)






tillbaka














Follow on Bloglovin


Instagram






'*elvete